Det blev finalförlust mot Masarna hans första år i klubben. Ifjol åkte Vargarna ut i semifinalen medan det återigen räckte till allsvensk final den här hösten.

Även då blev det dock förlust i säsongens sista match.

Och nu väljer Mats Boström att tacka för sig.

– Jag tackade nej igår. Jag fortsätter inte, bekräftar han för NT-sporten.

Efter säsongen har han och klubben diskuterat framtiden. Vargarna ville ha Boström kvar och hoppades att han skulle välja att jobba vidare i den rollen han haft de senaste åren.

Så blir det alltså inte.

– Vi har haft lite olika sätt att se på det och hur vi ska gå vidare. Men det är inga hard feelings. Det vill jag betona. Jag har haft tre bra år, vi skiljs som vänner. De har valt sin väg och jag har valt det här, säger Boström som pendlat från Nyköping under de åren han tillhört Norrköpingsklubben.

Vad ska du göra med all tid nu då?

– Vi får se vad som händer och om det dyker upp något annat. Jag stänger inga dörrar. Men jag har tackat nej till en annan klubb också, svarar Boström.

Hur summerar du själv dina år i Vargarna?

– Det har blivit två finaler och en semifinal. Jag tycker att jag gjort ett bra jobb efter de förutsättningar som varit. Sedan är det klart att man hade velat nå elitserien, jag har fortfarande inte fått chansen där, svarar Mats Boström som ändå lämnar Vargarna med positiva känslor för den klubb han inte längre kommer representera.

Vice ordföranden Anders Carlberg hade helst sett att Boström blivit kvar.

– Jag har inte fått beskedet själv men hört via sportgruppen att han tackat nej. Klart att vi gärna hade hoppats att han skulle ha stannat ett tag till, men nu får vi kanske gå ner och titta lite mer lokalt på lagledarfrågan. Det är ganska nytt ännu, men vi har en stab med Whilma (Johansson, sportchef) och "Lillis" (Mats Eriksson, assisterande lagledare) så länge. Hellre att det tar lite tid och blir rätt, säger Carlberg.

Klubben kommer satsa hårdare på Norrköpingsmodellen till kommande säsong. Man vill plocka hem förarna födda i stan, Henrik Bergström och Viktor Bergström, samt ge de unga mer tid i allsvenskan. Som Viktor Ohlsson, Oscar Hostensson, Albin Born, Anton Bork och Dennis Fagercrantz.

– Vi tänker göra en rejäl Norrköpingsatsning och vi tror stenhårt på den modellen. Jag ska erkänna att jag sneglat en del på IFK Norrköping där och deras satsning för några år sedan på de egna talangerna. Våra sponsorer frågar efter just det och varför de inte kör i Norrköping. Det är klart att vi ska tillbaka till elitserien, sedan får man kanske se det på tre års sikt. Men tänk vad kul det vore om man kunde gå upp och ha fyra–fem förare i laget som är från stan, säger Anders Carlberg.

Först måste man dock hitta en ny lagledare för 2018 när Mats Boström gjort sitt.