Kastade sten – misstänks för misshandel

Efter att mannen ertappats på spårområdet kastade han en sten i huvudet på en järnvägsarbetare som jagat efter honom. Nu misstänks han för misshandel.

24-åringen greps i närheten av Trafikverkets lokaler för tågtrafikledning i Slottshagen.

24-åringen greps i närheten av Trafikverkets lokaler för tågtrafikledning i Slottshagen.

Foto: Adam Ihse/TT/arkiv

Norrköpings kommun2019-08-28 16:05

Det var vid 15.30-tiden på tisdagseftermiddagen som personal upptäckte att flera personer befann sig på spåren i närheten av Trafikverkets lokaler för tågtrafikledning i Slottshagen.

– När man kommer fram är det bara en person kvar. Och den här personen är inte alls intresserad av att flytta på sig, säger Calle Jerrhage, förundersökningsledare vid polisen i Norrköping.

Tumult uppstod innan mannen kunde slita sig loss och springa från platsen.

– En bit därifrån tar han upp en sten från banvallen som han kastar och träffar en järnvägsarbetare i huvudet med, säger Calle Jerrhage och tillägger:

– Det blir inga allvarliga skador, men blodvite uppstod.

När polisen kom fram hade personalen till slut lyckats att brotta ner mannen, som är 24 år gammal. Han greps och misstänks för misshandel.

– Sedan kommer det väl att bli aktuellt med någon sorts brott mot järnvägslagen eftersom han har uppehållit sig på spårområdet, säger Calle Jerrhage.

24-åringen har anmält personalen som ingrep mot honom. Han har uppgett att han fått skador av ingripandet. Även här är brottsrubriceringen misshandel.

– Det var kanske inte så bekvämt att hamna liggandes på banvallen, det är rätt skarpa stenar där, säger Calle Jerrhage.

Polisen är angelägna att komma i kontakt med personer som befunnit sig i området och bevittnat händelsen, som orsakade ett 15 minuters avbrott i tågtrafiken.

– Vi är väldigt intresserad av att få in information om hur det här har gått till, säger Calle Jerrhage.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!