Det var 1977 som Linden invigdes och det har blivit dags för en omfattande renovering som Fastighets AB L E Lundberg investerar totalt 100 miljoner kronor i.

– Vi vill vara en ledande utvecklare av hållbara stadsmiljöer, säger Christian Claesson, regionchef Öst och Affärsområdeschef Handel på Lundbergs. Vi tror på Norrköping och vill fortsätta vara delaktiga i stadens utveckling. Dagens kunder söker sig till city för upplevelse, umgänge och trivsel och därför är det viktigt för oss att förstärka vårt serviceerbjudande.

Uppdateringen och marknadsanpassningen av Linden ska skapa effektiva butiksytor, mötesplatser med loungedelar och man gör en satsning på barnfamiljerna med en lekyta för barnen samt nya och lättillgängliga toaletter där även amningsrum finns. Lundbergs vision är att skapa Östergötlands främsta modegalleria.

Artikelbild

| Här vill Lundbergs skapa Östergötlnds främsta modegalleria.

– Efterfrågan på bostäder, kontor och handelsytor ökar i Norrköpings citykärna, säger Christian Claesson. Med den positiva trenden känns den här satsningen på en galleria i citykärnan helt rätt. Vi har sett det tidigare i Stockholm, Göteborg och Malmö men utvecklingen av regionstädernas cityhandel har inte varit lika offensiv.

Ombyggnaden av Linden sker i två etapper där första delen står klar lagom till julhandeln i år och den andra etappen blir klar under 2018.