Behandlas kommunens invånare verkligen lika?

Det spelar ingen roll vad vi har för styre i Norrköpings kommun vad gäller oss som bor i ytterområdena, vi duger bara under valperioden.

Bron i Skärblacka måste vi själva finansiera för ett mångmiljonbelopp, samtidigt som det krävs att vi ska vara med och finansiera diverse onödiga broar inne i Norrköping, skriver Esbjörn Mathiesen, Skärblackabo.

Bron i Skärblacka måste vi själva finansiera för ett mångmiljonbelopp, samtidigt som det krävs att vi ska vara med och finansiera diverse onödiga broar inne i Norrköping, skriver Esbjörn Mathiesen, Skärblackabo.

Foto: Axel Johansson

Insändare2024-03-20 09:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När det borgerliga styret kom till makten i Norrköping så ökade våra förhoppningar rejält på att vi som betalar ”dubbel” skatt skulle bli sedda och hörda. 

Det borgerliga styret med en viss person i toppen lovade att det skulle bli förändringar inom 100 dagar. Förändringar som vi sett noll och intet av. 

Vi som bor i vägsamfälligheterna måste fortfarande betala extra för att våra vägar ska plogas, sandas och i övrigt skötas. Här ute i Skärblacka som exempel, så har vi även en bro som blivit utdömd. De barn och äldre som vill in till olika aktiviteter måste ut och trängas med timmerbilar och andra större fordon som rusar fram i hög hastighet utan att det egentligen finns någon plats för gående eller cyklister. 

Det är även en betydligt längre sträcka att ta, mycket längre än det är för dem som för tillfället inte kan nyttja den omtalade Femöresbron i Norrköping. 

Bron i Skärblacka måste vi själva finansiera för ett mångmiljonbelopp, samtidigt som det krävs att vi ska vara med och finansiera diverse onödiga broar inne i Norrköping. 

Så en liten undran blir ju automatiskt, när ska ni politiker (oavsett partifärg) ta ert ansvar och inkludera oss i ytterområdena. När tänker ni ta över ansvaret för vägsamfälligheterna?

Skärblacka är en otroligt stor tillgång för kommunen med tanke på att vi har ett stort pappersbruk som genererar pengar i kassan. Billerud har många anställda som inte bara är från orten.

Så till det styre som har makten. Agera nu.